Polkaise fillarikierroksellelogo

Hyppää pyörän selkään tai auton rattiin ja kierrä Tiekirkot Rauman-Uudenkaupungin ympäristössä näitä vinkkejä seuraten. 

Reitti alkaa Vanhasta Raumasta, jonka Pyhän Ristin kirkon rakensivat alun perin fransiskaaniveljet luostarinsa kirkoksi 1500-luvun alussa.

Suunnista Raumalta Turkuun päin, käänny oikelle museoraitille ja jatka siitä Pyhärantaan, josta löydät kansallisromantiikkaa huokuvan, harmaakivisen  Pyhärannan kivikirkon merenlahden ja vanhan sataman vierelltä.

Jatka Uudenkaupungin suuntaan, käänny oikealle Pyhämaahan, mistä löytyy sympaattinen puinen Uhrikirkko ja aivan sen vieressä Uusi kirkko.

Palaa takaisinpäin ja jatka Uuteenkaupunkiin, jossa avoinna on kaksi kirkkoa: Uuden Kirkon korkea torni näyttää kotisataman merenkulkijoille. Vanhasta Kirkosta löydät kirkotuspenkin, häpeätuolin ja votiivilaivoja, jotka on lahjoitettu kirkolle kaunistukseksi ja Jumalalle kiitokseksi.

Jos jaksat polkaista vielä jonkin verran etelään, voit ensin tutustua Lokalahden kirkkoon ja jatkaa sieltä keskiaikaiseen Vehmaan Pyhän Margareetan kirkkoon.

Vaihtoehtoisesti voit lähteä Laitilan suuntaan ja poiketa Kalannin pienessä harmaakivikirkossa ja sen kirkkomaalla, ennekuin päätät kierroksesi Laitilan keskustassa sijaitsevaan Pyhän Mikaelin kirkkoon.

Katso testaajien tunnelmat

Pyöräilevät SoulSisterist testasivat hieman mukaellen fillarikierroksen kesällä 2012. Tutustu blogiin: http://soulsistersblogi.fi/
Katsele kuvasatoa: http://pinterest.com/tiekirkot/

Ilmoittele meille muista ekohenkisistä Tiekirkko-kierroksista: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kokoamme ideat kierrätykseen muidenkin iloksi.

(Lisää tietoa saat klikkaamalla kartan pallukoita)