Tiekirkot
#tiekirkko

Mitä Tiekirkot ovat?

Tiekirkot ovat kirkkoja, jotka ovat kesäisin auki matkailijoita varten.

Matkustit missä päin Suomea tahansa, matkasi varrelle osuu Tiekirkkoja, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa! Ne tarjoavat tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä.

Miten löytää Tiekirkkoon?

Suomessa on kesäisin avoinna yli 260 Tiekirkkoa. Moniin kirkkoihin löytää tien varsilla olevien valkoisten Tiekirkko-kylttien avulla.

  • Tiekirkkoja voi etsiä merkkaamalla karttahakuun oman kesälomareitin ja tutkia sen avulla, mitkä kirkot osuvat reitille.
  • Löytöjä voi tehdä myös Tiekirkkojen listasta, josta voi etsiä kirkkoja paikkakunnan tai kirkon tyypin (puu, betoni- ja kivikirkot) mukaan.

Kirkkojen aukioloajat vaihtelevat, joten tiedot on hyvä tarkistaa sivustoltamme kirkon kohdalta. Yleisimmin ovet ovat auki 5.6.–20.8. klo 11–16. Osa Tiekirkoista on avoinna ympäri vuoden. Kirkoissa järjestetään jumalanpalveluksia ja vaihtelevasti muutakin ohjelmaa konserteista meditaatiohetkiin.

Suomen ensimmäiset Tiekirkot avautuivat 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan saanut siivet. Mukana on sekä evankelisluterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Uusia kirkkoja tulee mukaan joka vuosi.

Tiekirkoista löytyy tietoa myös Facebookista ja Instagramista tililtä @tiekirkot. Ota Tiekirkot seurantaan sosiaalisessa mediassa ja ihastele ihmisten kirkkobongausta tunnisteella #tiekirkko.

Tiekirkko matkasi varrella on avoinna sinua varten – pysähdy toisenlaiseen taukopaikkaan.