Tiekirkot
#tiekirkko

Puumalan Johannes Kastajan kirkko

Kirkossa on saatavana esitteitä, suomeksi, venäjäksi, saksaksi ja englanniksi. Samoin rukouskortteja. Viikon aikana esirukouslaatikkoon kirjoitetut rukoukset luetaan sunnuntaina messussa. Karjalan ja Etelä-Savon avarista kaksoisristikirkoista, joita rakennettiin parisataa vuotta sitten, on jäljellä enää viisi. Niistä viimeinen on Puumalan kirkko, jonka 1830 pystyttivät 38 puumalalaista kirvesmiestä rakennusmestari Taavetti Rahikaisen johdolla. Kirkon torniin on rakennettu ikkunat, joista tulee sisään luonnonvaloa. Kellotapuli on rakennettu jo vuonna 1806. Näiden rakennushistoriasta on valmistunut taidehistorian professori Eeva-Maija Viljon kirjoittama teos, jota voi ostaa tai tilata kirkkoherranvirastosta. Kirkon alttaritaulu valmistui 1878, jonka maalasi ja lahjoitti puumalalaissyntyinen Johan Luukkonen. Moottorisahaveistäjä Hannu Hämäläinen on lahjoittanut Uuden testamentin henkilöitä esittävän votiiviryhmän, jonka hän puolisonsa Reetan kanssa on valmistanut ja lahjoittanut kirkkoon kuolleiden lastensa muistoksi. Myös pohjoispuolen oven läheisyydessä oleva vaivaisukko on Hämäläisten tekemä. Tänä kesänä vaivaisukkoon lahjoitetut varat menevät Yhteisvastuukeräykselle.

Seurakunnan www-sivut

Puukirkko

Arkkitehti: Gustaf Wilhelm Vikstenin piirustusten pohjalta Taavetti Rahikainen

Avoinna:

1.6.-31.8. klo 9-16:00
Opas paikalla 23.6. alkaen elokuun alkuun keskiviikkoisin klo 12-15. Opas esittelee pyydettäessä myös kirkkomaata ja vanhoja hautoja.

Jumalanpalvelukset:

yleensä kirkossa sunnuntaisin ja juhannuspäivänä klo 10:00
Paitsi
27.6. Lamminniemen kappelissa
12.7. sanajumalanpalvelus Norppalaavulla
30.8. klo 16:00 Huom! Aika kirkossa

Osoite: Kirkkotie 1, 52200 Puumala

Muut tilaisuudet: Päivämusiikit 23.6.-11.8. keskiviikkoisin klo 12-12:30. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen kolehti Yhteisvastuukeräykselle ja seurakunnan musiikkityölle puoliksi. Kesäiset kirkkokonsertit klo 18:00 (Vapaa pääsy, ohjelmamaksu) 20.6. Jousitrio 4.7. Seeli Toivio, sello ja laulu 10.7. Viimeiset kiusaukset, johtajana Hannu Norjanen 12.7. InTOnes, a cappella lauluyhtye 27.7. Wiipurilaisen osakunnan laulajien kirkkovenesouturyhmä 29.7. Kinos - jousikvartetti 6.8. klo 16 Kemmakkamusiikki His Voice, Katja Suomalaisen johdolla 18.7. Kirkastussunnuntaina Messu ja Paneeli: Hyvä elämä - Hyvä kuolema , piispa Eero Huovinen, lääkäri Juha Hänninen, Kirjailija Minna Lindgren, ex-europarlamentaarikko Esko Seppänen ja kirkkoherra Helena Castrén

Palvelut

  • Ilmainen parkkipaikka
  • Opas
  • Muu kuin liveopas
  • Esteetön pääsy
  • WC
  • Inva WC
Puumalan Johannes Kastajan kirkko