Tiekirkko-info

Tiekirkot odottavat ovet avoimina pääteiden varsilla ympäri kesäistä Suomea. Kun kaipaat vaihtelua moottoritiemeininkiin, paina jarrua tämän liikennemerkin nähdessäsi. Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien. Talleta reppuusi ripaus suojelusta ja jatka matkaasi kevein kesämielin.

Vuodesta toiseen avoinna on noin 265 Tiekirkkoa. Aukioloajat vaihtelevat, joten tiedot on hyvä tarkistaa kirkon kohdalta. Yleisimmin ovet ovat auki 10.6. – 20.8. klo 11 – 16.  Kirkoissa järjestetään jumalanpalveluksia ja vaihtelevasti muutakin ohjelmaa konserteista urkuaarioihin.

Avaa luettelo kesän Tiekirkoista aukioloaikoineen.

Lue lisää Tiekirkko-kesästä 2019

Kesäinen kulttuuriannos

Tiekirkot ja niiden vaalitut ympäristöt ovat ikkuna historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Monien suosima kesäinen ohjelmanumero onkin tutustuttaa lomavieraat oman koti- tai mökkipitäjän kirkkoon. Kirkkotauolle voit yhtä hyvin pysähtyä Suomen toisella laidalla tai kotipitäjässä.

Suomen ensimmäiset Tiekirkot avautuivat 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan saanut siivet. Mukana on sekä evankelisluterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Uusia kirkkoja tulee mukaan joka vuosi.

Tiekirkkoja muualla

Norjassa
Tanskassa
Virossa
Ruotsissa
Saksassa

Tiekirkko / Vägkyrka

Tiekirkoissa olevat palvelut

opas Opas – Guidning
ptuolilla Pääsy pyörätuolilla
Handikappvänlig miljö
wc WC – Toalett
inva-wc InvaWC
tarjoilua Tarjoilua – Servering
majoitus Majoitus
Inkvartering
hartaus-musiikki Hartaus-/musiikkiohjelmaa
Andakter/musik
Sähköautojen latauspiste Sähköautojen latauspiste

poika-net