Kesä 2018

Rauhallista reissua, sovinnollista matkaa!

Kauan odotetun kesälomamatkan tunnelmat kiristyvät helposti, kun kilometrejä kertyy matkamittariin, mutkaton meno tyssää ruuhkaan, lämpötila kohoaa ja määränpäähän on vielä matkaa. Viilentävä tauko on paikallaan! Jospa pysähtyisitkin tällä kertaa Tiekirkossa, jotka muistuttivat kesällä 2018 sulassa sovussa ja yhteisymmärryksessä tehtävän matkan tärkeydestä.

Muistovuoden 1918 hengessä myös Tiekirkko-materiaalit henkivät viime kesänä menneiden vuosikymmenten tunnelmia. Hetkiä kirkkotieltä pitkin aaltoilevan heinäpellon laitaa tai kohtaamisia kivikirkon pihapiirissä toteutti kuvittaja Petteri Mattila. Tiekirkko-visiitillä oli mahdollista poimia matkaan vaikkapa Petterin kuvittaman postikortin ja ilahduttaa ystävää kesätervehdyksellä.

Kesällä 2018 osassa Tiekirkoista muisteltiin sadan vuoden takaisia tapahtumia myös erilaisten muistotilaisuuksien merkeissä. Esimerkiksi Turussa kunnioitettiin sisällissodan ja sen jälkiselvittelyjen uhrien muistoa kaatuneiden muistopäivänä 20.5. Tapahtuma alkoi muistohetkellä Turun tuomiokirkossa klo 14, minkä jälkeen muistojoukko kulki tervehdyskäynneille sisällissodan muistomerkeille.

Tarkemmat tiedot 267 mukana olleiden Tiekirkon kesäajan tapahtumista löytyivät kunkin kirkon tiedoista.

Lue lisää muistovuodesta:

Muistovuosi.fi
Muistovuodesta 1918 kirkon Sakasti-palvelussa