Kesä 2019

Suomi on kauneimmillaan kesällä, ja ainekset onnistuneeseen kesälomaan voivat löytyä myös aivan läheltä. Perinteisen kesämökkeilyn ohessa moni suosii yhä liikkuvampaa kesälomaa. Miltä kuulostaisi fillarointi kesäisen Suomen läpi tai kiertoajelu kotimaan nähtävyyksiä ihastellen? Lomailu kotimaassa on myös ekoteko, koska lentomatkustamisen hiilidioksidipäästöt ovat huomattavan korkeat. Matkustit missä päin Suomea tahansa, matkasi varrelle osuu Tiekirkkoja, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa! Ne tarjoavat tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä.

Ilmastonmuutoksen tullessa yhä konkreettisemmin näkyviin puhutaan paljon ympäristöystävällisyydestä ja kestävästä kehityksestä. Kesällä 2019 Tiekirkkojen teemana on ilmasto. Suomen evankelisluterilainen kirkko on vahvasti mukana ilmastotalkoissa. Seurakunnat sitoutuvat omien päästöihin liittyvien konkreettisten toimien lisäksi tukemaan jäseniään ja muita ihmisiä muuttamaan elämäntapaansa ilmaston ja muun ympäristön kannalta kestäväksi. Kirkon ilmastostrategiassa yhtenä tavoitteena hiilineutraaliuden saavuttamiseksi on, että jokaisessa Tiekirkossa on sähköauton latauspiste vuoteen 2021 mennessä.

Kirkon erityiset vahvuudet ilmastotyössä ovat arvoissa ja asenteissa. Kiitollisuus Jumalan luomakuntansa kautta antamasta elämän lahjasta saa tuntemaan kunnioitusta, joka ohjaa kohden kohtuullista elämäntapaa.