Tiekirkot
#tiekirkko

Nurmon kirkko

Nurmon kirkko on kirkonrakentajien Antti ja Kaappo Hakolan rakentama. Antti Hakola aloitti kirkonrakennustyöt ja työtä jatkoi hänen kuoltuaan poika Kaappo Hakola. Kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1779. Kirkon ulkoväri oli alun perin punainen. Nykyisen vaalean värinsä kirkko sai vuonna 1913. Saarnastuoli on Salomon Köhlströmin vuonna 1782 rakentama. Ensimmäisen maalin sisätiloille antoi kirkkomaalari Johan Tilen, jonka mallin mukaisia ovat saarnastuoli sekä kattojen ja seinien reunaornamentit vuodelta 1787. Kirkkomaalari Juho Koskiniemi maalasi ikkunoihin "verhot", seinien yläosien ornamentit sekä Kylväjä-maalauksen vuonna 1844. Taiteilija Frans Hiivanainen maalasi Hyvä Paimen- ja Tuhlaajapoika-maalaukset vuonna 1913. Alttaritaulu on taiteilija Väinö Hämäläisen teos Jeesus ja samarialainen nainen vuodelta 1914. Alttariseinän lasimaalaukset ovat Honkajuuren perheen lahjoitus vuodelta 1924. Kirkon viimeisin saneeraus on valmistunut vuonna 1979. Korjausten yhteydessä pyrittiin vaalimaan kirkon alkuaikojen asua. Samassa yhteydessä saatiin uudet, taiteilija Kerttu Vihko-Voipion suunnittelemat kirkkotekstiilit. Kirkkopihassa ovat myös vuonna 1928 rakennettu kappeli sekä tapulirakennus, jonka ulkoseinässä on Heikki Mikkilän tekemä vaivaispoika vuodelta 1840. Nurmon kirkon urut: Kirkon nykyiset urut ovat vuodelta 1986. Ne ovat saksalaisen Hans Heinrichin Maksamaalla rakentamat. Urut ovat mekaaniset ja niissä on 25 äänikertaa, kaksi pillistöä ja kaksi koskettimistoa. Kirkossa on noin 650 istumapaikkaa. Kirkon esittely löytyy suomeksi, ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi myös Android- ja iOS-puhelimen mobiilisovelluksesta (Play-kaupasta ja App Storesta): Nettikirkko - Seinäjoen seurakunta (seinajoenseurakunta.fi).

Kirkon www-sivut

Seurakunnan www-sivut

Puukirkko

Avoinna:

Avoinna 10.6.-6.8.23 joka päivä klo 11-18, paitsi juhannusaattona ja -päivänä. Aukioloaikoina paikalla opas. Keskiviikkoisin, Kirkkopihahartauksien aikana, kirkko on avoinna klo 19 asti.

Jumalanpalvelukset:

Sunnuntaisin klo 10.

Osoite: Nurmonjoentie 17, 60550 Nurmo

Muut tilaisuudet: Kirkkopihahartaudet 14.6.-9.8.23 keskiviikkoisin klo 18-19 . Muut tilaisuudet https://www.seinajoenseurakunta.fi/tapahtumat

Palvelut

  • Ilmainen parkkipaikka
  • Opas
  • Muu kuin liveopas
  • Esteetön pääsy
  • WC
  • Inva WC
Nurmon kirkko