Tiekirkot
#tiekirkko

Mikä Tiekirkko on?

Tiekirkko matkasi varrella on avoinna sinua varten – pysähdy toisenlaiseen taukopaikkaan.

Tien varressa oleva valkoinen kyltti opastaa autoilijan Tiekirkkoon. Ne ovat aivan tavallisia kirkkoja, jotka tarjoavat matkailijoille erilaisen levähdyspaikan aina kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti. Osa Tiekirkoista on avoinna ympäri vuoden.

Matkustit missä päin Suomea tahansa, matkasi varrelle osuu Tiekirkkoja, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa! Ne tarjoavat tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä.

Suomen ensimmäiset Tiekirkot avautuivat 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan saanut siivet. Mukana on sekä evankelisluterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Uusia kirkkoja tulee mukaan joka vuosi.

Vuodesta toiseen avoinna on noin 265 Tiekirkkoa. Aukioloajat vaihtelevat, joten tiedot on hyvä tarkistaa sivustoltamme kirkon kohdalta. Yleisimmin ovet ovat auki 10.6.–20.8. klo 11–16. Kirkoissa järjestetään jumalanpalveluksia ja vaihtelevasti muutakin ohjelmaa konserteista urkuaarioihin.

Tiekirkoista löytyy tietoa myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista tililtä @tiekirkot. Ota Tiekirkot seurantaan sosiaalisessa mediassa ja ihastele ihmisten kirkkobongausta tunnisteella #tiekirkko.