Tiekirkot
#tiekirkko

Pyhän Mikaelin kirkko (Kirkkonummi)

Kirkkonummen kirkon varhaisimmat osat on rakennettu keskiajalla. Työ on ilmeisesti aloitettu 1400-luvulla. Kirkkoa on laajennettu useita kertoja vuosisatojen aikana. Kirkkonummen kirkko on nimetty arkkienkeli Mikaelin mukaan Pyhän Mikaelin kirkoksi. Jatkosodan jälkeen Neuvostoliitto vaati Porkkalan alueen tukikohdakseen ja Kirkkonummen kirkko jäi vuokra-alueelle. Porkkalan vuokra-aikana vuosina 1944-56 kirkkoa käytettiin mm. upseerikerhona ja varastona. Kirkko oli neuvostoliittolaisten jäljiltä huonossa kunnossa. Kirkon korjaaminen aloitettiin arkkitehti Olof Hanssonin johdolla heti alueen palauduttua Suomelle. Tuolloin kirkon sisätilat uusittiin kokonaan 1950-luvun tyylin mukaisesti. Kirkossa on monipuolista kirkkotaidetta. Kirkon laaja lasimaalauskokonaisuus on Lennart Segerstrålen vuosina 1930-31 itse maalaama työ. Nykyisin käytössä olevat kirkkotekstiilit ovat osin Dora Jungin ja osin Päikki Prihan suunnittelemia.

Kirkon www-sivut

Seurakunnan www-sivut

Kivikirkko

Arkkitehti: Jean Wiik, Olof Hansson

Avoinna:

Kirkko on avoinna 24.6. - 9.8.2024 ma - pe klo 13 - 18.

(Huom. Tilavarausten salliessa ja työntekijäresurssien mukaan kirkkoa pidetään satunnaisina päivinä auki varsinaisen tiekirkko-aukioloajan ulkopuolella, jo kello 10.00 alkaen. Kirkon aukiolosta viestimme paikan päällä torin ja kirkkopihan rajalle kulloinkin siirrettävällä standi-ilmoitustaululla.)

Jumalanpalvelukset:

Kirkkonummen kirkossa suomenkielinen jumalanpalvelus on sunnuntaisin klo 10. Ruotsinkieliset jumalanpalvelukset ovat heinäkuussa Haapajärven kirkossa (Pohjois-Kirkkonummella) klo 10.

Osoite: Tallinmäki 1, 02400 Kirkkonummi

Muut tilaisuudet: Kirkon aukioloajat voivat tilapäisesti muuttua seurakuntatilaisuuksien ja kirkollisten toimitusten (häät, hautajaiset) vuoksi.

Palvelut

  • Ilmainen parkkipaikka
  • Opas
  • WC
  • Inva WC
Pyhän Mikaelin kirkko (Kirkkonummi)