Tiekirkot
#tiekirkko

Raision Pyhän Martin kirkko

Raision kirkko on yksi maamme vanhimmista harmaakivikirkoista ja perimätiedon mukaan sen rakennusvuotena on pidetty vuotta 1305. Kirkko on pyhitetty ja nimetty Pyhän Martin, keski-ajan pyhimyksen mukaan, jonka kuva on myös Raision kaupungin vaakunassa.

Kirkon www-sivut

Seurakunnan www-sivut

Kivikirkko

Avoinna:

24.6.-31.7.2024 maanantai - keskiviikko klo 10-16.
Tervetuloa tutustumaan kirkkoon omatoimisesti. Lisätietoa kirkosta saat esitteen ja QR-koodien kautta. Huomiothan kuitenkin mahdolliset kirkolliset toimitukset.
Jos kirkossa on meneillään tilaisuus, etkä pääsekään sisälle kirkkoon, voit ladata puhelimeesi Nomadi -sovelluksen (Pyhän Martin pyhiinvaellus) ja tutustua sen avulla hautausmaan historiaan ja erilaisiin legendoihin, hiljentyä mietiskelypolun varrella tai kuunnella joitakin lauluja.

Jumalanpalvelukset:

Sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10.

Osoite: Kirkkotie 2, 21200 Raisio

Muut tilaisuudet: SUVI-ILLAN ULKOILMAHARTAUS: 5.6.-14.8. keskiviikkoisin klo 18 kirkkomaalla, alakappelin pihalla, (huonolla säällä sisätiloissa). OPASTETUT ILTAKÄVELYT KIRKKOMAALLA: Tutustumme Raision monipuoliseen kirkkomaahan, sen historiaan ja tarinoihin asiantuntevien oppaiden johdolla. Kierrokset alkavat klo 18 kirkon pääportilta ja kestävät noin 1,5 tuntia. To 13.6. ja 15.8. Muisto ei unohdu - raisiolaisten sotataipaleita. Jatkosodan päättymisestä 80 vuotta. Ti 18.6. ja 21.8. Osattiin sitä ennenkin! Nimekkäitä raisiolaisia Raision kirkkomaalla. Oppaina Raision ja Lounaisrannikon Matkailuoppaat. KATSO MYÖS: https://www.raisionseurakunta.fi/

Palvelut

  • Ilmainen parkkipaikka
  • Muu kuin liveopas
  • Esteetön pääsy
  • WC
  • Inva WC
Raision Pyhän Martin kirkko