Jarruta taivaalliselle tauolle

liikennemerkki pieniTiekirkot odottavat ovet avoimina pääteiden varsilla ympäri kesäistä Suomea. Kun kaipaat vaihtelua moottoritiemeininkiin, paina jarrua tämän liikennemerkin nähdessäsi. Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien. Talleta reppuusi ripaus suojelusta ja jatka matkaasi kevein kesämielin.

Vuodesta toiseen avoinna on reippaat 250 Tiekirkkoa. Aukioloajat vaihtelevat, joten tiedot on hyvä tarkistaa kirkon kohdalta. Yleisimmin ovet ovat auki 10.6. - 20.8. klo 11-16.  Kirkoissa järjestetään jumalanpalveluksia ja vaihtelevasti muutakin ohjelmaa konserteista urkuaarioihin.

Kesän 2016 Tiekirkkotiedot päivittyvät uusille sivuille tiekirkkokauden alkuun mennessä. Tiekirkko-sivuston osoite säilyy entisellään. 

Kesäinen kulttuuriannos

Tiekirkot ja niiden vaalitut ympäristöt ovat ikkuna historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Monien suosima kesäinen ohjelmanumero onkin tutustuttaa lomavieraat oman koti- tai mökkipitäjän kirkkoon. Kirkkotauolle voit yhtä hyvin pysähtyä Suomen toisella laidalla tai kotipitäjässä.

Suomen ensimmäiset Tiekirkot avautuivat 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan saanut siivet. Mukana on sekä evankelisluterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Uusia kirkkoja tulee mukaan joka vuosi.

Kaikki kirkot löydät kirkkohausta

Kaikki kirkot eivät ole Tiekirkkoja. Jos et löydä etsimääsi kirkkoa näiltä sivuilta, käytä Löydä kirkkosi -karttapalvelua, jonne on listattu Tiekirkkojen lisäksi muutkin Suomen luterilaiset kirkot.

Tiekirkkoja muualla

Norjassa
Tanskassa
Virossa
Ruotsissa
Saksassa
Pohjois-Kalotissa

 

Tiekirkoissa olevat palvelut

Opas Opas
Guidning
Pyörätuolilla pääsee kirkkoon Pyörätuolilla pääsee kirkkoon
Handikappvänlig miljö
WC WC
Toalett
Invalidi WC InvaWC
Tarjoilua Tarjoilua
Servering
Majoitus Majoitus
Accommondation
Hartaus tai musiikkiohjelma Hartaus- tai musiikkiohjelmaa matkailijoille
Andakter, musik, programm
Vaivaisukko Vaivaisukko *)
Fattiggubbe
Lasimaalaus Lasimaalaus
Glasmålning

 

*) Katso lisää Vaivaisukolliset Tiekirkot -sivulta.

palaute