Tiekirkot
#tiekirkko

Kirkot tarjoavat kesällä viilennystä ja pysähdystä matkailijoille

Kuvassa Ristiinan kirkko Mikkelissä.

Kotimaanmatkailu on tänäkin kesänä monen suomalaisen kesälomasuunnitelmissa. Yli 260 kirkkoa pitää ovensa auki kesällä ja monissa kirkoissa on paikalla kesäopas kertomassa kohteesta. Kirkot ovat rauhallisia ja toisenlaisia taukopaikkoja, joissa voi pysähtyä matkaa tehdessä. 

Tiekirkot kutsuvat paitsi ihailemaan arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita nähtävyyksiä, myös hiljentymään. Tiekirkkoina toimii sekä luterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Kesämatkailija voi vierailla vaikka maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäellä, tai ihailla Suomen kauneimpien kirkkotilojen joukkoon listattua Hattuvaaran tsasounaa.

Tiekirkkoon saa tulla aukioloaikoina vapaasti ja matalalla kynnyksellä ihailemaan ainutlaatuista historiaa ja tunnelmaa.

Omalle reitille osuvat kirkot löytyvät helposti tiekirkot.fi -sivulta. Sivuston karttaan voi syöttää matkan lähtö- ja päätepisteen ja tarkastella matkan varrelle osuvia kirkkoja. Sieltä voi tarkistaa myös Tiekirkkojen tarkat aukioloajat. Pääsääntöisesti kirkot ovat avoinna joka päivä 5.6.–13.8.2023 välisenä aikana klo 11–16, mutta aukioloajoissa on vaihtelua.