Tiekirkot
#tiekirkko

Lataa autosi ja sielusi Nivalan kirkossa!

Monet seurakunnat suunnittelevat parhaillaan sähköauton latauspisteen asentamista Tiekirkkona toimivan kirkon yhteyteen. Nivalan seurakunta Pohjois-Pohjanmaalla otti käyttöön ensimmäisten joukossa sähköauton latauspisteen, joten samalla, kun poikkeat tutustumaan Nivalan Tiekirkkoon, voit ladata myös autosi.

Nivalan seurakunnan kirkkoherra Sanna Jukkola kertoo, että päätös latauspisteen asentamisesta oli hyvin helppo eikä asiaan liittynyt mitään kommervenkkeja. Luonteva tilaisuus tarjoutui kirkon peruskorjaukseen ja samassa yhteydessä toteutettuun parkkipaikan remonttiin liittyen. Ratkaisusta on tullut kiitosta seurakunnalle, jonka latauspiste on toistaiseksi kaupungin ainoa yleinen sähköauton latauspiste.

”Halusimme toimia Kirkon ympäristödiplomin tavoitteiden mukaisesti”, Jukkola toteaa. Ympäristödiplomi on kirkon oma ympäristöjärjestelmä, joka myös omalta osaltaan edistää Hiilineutraali kirkko 2030 -strategian toteutumista. Nivalan seurakunta uusi ympäristödiplominsa vuodenvaihteessa.

Tiekirkkoja on eri puolilla Suomea, ja niissä vieraillaan kesäisin lähes 400 000 kertaa. Kirkko, jonka yhteydessä on latauspiste, kutsuu rauhoittumaan ja hiljentymään sillä välin, kun auto latautuu.