Tiekirkot
#tiekirkko

Tankkaa sieluasi matkan varrella – yli 250 tiekirkkoa avasivat ovensa kesäksi

Tiedote
6.6.2022

Tiekirkkojen kesä käynnistyi, kun pääteiden läheisyydessä sijaitsevat Tiekirkot avasivat ovensa matkailijoille. Kirkot ovat rauhallisia ja toisenlaisia tauko- ja hiljentymispaikkoja, joissa voi pysähtyä matkaa tehdessä.

Kotimaanmatkailu on tänäkin kesänä monen suomalaisen kesälomasuunnitelmissa. Tiekirkot kutsuvat paitsi ihailemaan arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita nähtävyyksiä, myös hiljentymään. Avoinna on yhteensä yli 250 kirkkoa, eli jokaisen matkan varrelle osuu taatusti kiinnostavia kohteita. Tiekirkkoina toimii sekä luterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Kesämatkailija voi vierailla vaikka maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäellä, tai ihailla Suomen kauneimpien kirkkotilojen joukkoon listattua Hattuvaaran tsasounaa.

Tiekirkkoon saa tulla aukioloaikoina vapaasti ja matalalla kynnyksellä ihailemaan ainutlaatuista historiaa ja tunnelmaa, tiekirkkotoimintaa koordinoiva Sanja Fält vinkkaa: “Meillä on valtavasti upeita kohteita, jotka ovat täynnä mitä ihmeellisempiä tarinoita. Toivon, että ihmiset löytäisivät omat suosikkinsa Tiekirkkojen valikoimasta.”

Omaa matkareittiä lähimmän kirkon löytää helposti tiekirkot.fi -sivulta. Samalta sivulta voi tarkistaa myös Tiekirkkojen tarkat aukioloajat. Pääsääntöisesti kirkot ovat avoinna joka päivä 6.6.–14.8.2022 välisenä aikana klo 11–16, mutta aukioloajoissa on vaihtelua.

Mitä Tiekirkot ovat?

Tiekirkot ovat aivan tavallisia kirkkoja, jotka tarjoavat erilaisen levähdyspaikan matkailijoille aina kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti. Osa Tiekirkoista on avoinna ympäri vuoden.
Ensimmäiset Tiekirkot avautuivat Suomeen 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan laajentunut koko Suomeen. Mukana on sekä evankelisluterilaisia että ortodoksisia kirkkoja.
Kirkkojen aukioloajat vaihtelevat, joten tiedot on hyvä tarkistaa sivustoltamme kirkon kohdalta. Yleisimmin ovet ovat auki päivittäin aikavälillä 6.6.–14.8.2022. Kirkoissa järjestetään jumalanpalveluksia sekä mahdollisesti myös muutakin ohjelmaa konserteista urkuaarioihin.
www.tiekirkot.fi

#tiekirkko

Lisätietoja ja yhteydenotot
Sanja Fält, yhteyskoordinaattori, Tiekirkot, p. 040 351 8330, sanja.falt@kirkkopalvelut.fi
Liisa Toivonen, viestintäpäällikkö, Kirkkopalvelut, p. 040 546 1507, liisa.toivonen@kirkkopalvelut.fi
Vapaasti ladattavia valokuvia ja kuvatekstejä tiekirkoista:
Logo- ja kuvapankki - Kirkkopalvelut